Auton ostamista kannattaa lykätä veromuutosten takia

Kyse on siitä, että Liikenneministeriö esittää parhaillaan tieverkon yhtiöittämistä. Tämä yhtiö huolehtisi tieverkosta jo vuonna 2018, ja sen toiminta rahoitettaisiin teiden käyttömaksuilla. Käyttömaksujen kompensoimiseksi autoveroa saatetaan alentaa merkittävästi. Kauppalehti (13.1.2017) ennustaa, että autokauppa voi hidastua, kun auton ostajat jäävät odottamaan veronalennuksia. 

Kysymys kuuluu: mitä tapahtuu heille, jotka ostavat vuoden 2017 aikana auton? Maksavatko he nykyiset autoverot ja tulevat teiden käyttömaksut? Silloinhan kuluttaja maksaa auton käytöstä valtiolle kahteen kertaan.

Jos uusien autojen hinnat putoavat verouudistuksen myötä, putoavat samalla myös käytettyjen. Toisin sanoen, nyt on hyvä aika myydä auto, mutta huono aika ostaa. Monelle koituu ongelmaksi se, että he tarvitsevat auton jatkuvasti eivätkä voi optimoida sen myymistä ja uuden ostamista valtiotahojen tai median spekulointien mukaan. 

Ratkaisu ongelmaan voisi kuitenkin olla Kuuno. Kiinteällä kuukausihinnalla olevasta Kuuno-autosta pääsee kätevästi eroon sitten, kun Liikenneministeriön veronalennukset toteutuvat. Autoveron alenemista odotellessa on järkevää pitää rahansa erossa auton omistamisesta. Auto on surkea sijoitus, ja saattaa hyvinkin olla tavallistakin surkeampi vuonna 2017.